MÁS

   Komolyan egy cuki írással készültem, megint egy rám jellemző kis történettel, amiben szerepel hideg víz és hajpakolás, meg is írom, de ez a téma most előre kéredzkedett bennem.

  Belefutottam ugyanis egy Fb posztba. Két kép, felül egy idilli családi kép, anyu, apu, két mosolygós, szöszke gyerek (a fiam világosbarna, máris kezdhet aggódni, ha komolyan veszem a képet). Alul meg egy meleg felvonulás. És az volt a szájbarágós tanulság, hogy a gyereknek csak a felsőt kéne látni, a másikat nem. 

  Rögtön volt egy komment, ami azzal érvelt, azt sem kellene látni egy gyereknek, hogy apu alkoholista, vagy veri anyut. Ott a pont, teljesen egyetértek, de most szakadjunk el attól, mennyi perverz, aljas dolog történik  heteroszexuális szülők gyerekének a szeme láttára vagy éppen vele.

  Minden korszaknak, kultúrának, vallásnak van egy ideális képe arról, milyennek kellene lenni a világnak. És aki/ami nem illik bele a képbe, pusztuljon. De legalábbis közösítsük ki, és utáljuk látványosan. Isten óvjon attól, hogy egyszer ide tartozzanak a magas, szemüveges fogorvosok, akkor nekem annyi! 

  Azért nem értem ezt a vad meleggyűlöletet, mert ők senkinek nem akarnak ártani, nincsenek világuralmi törekvéseik, nem akarják kiirtani a heteroszexuálisokat. Mindössze helyet kérnek a világban. Parádéznak? Persze, mert sok helyen levegőnek, vagy ami még rosszabb, csótánynak tekintik őket. És itt azért visszacsatolnék a kommenthez: az, hogy egy férfi és egy nő áll össze, azon kívül, hogy biológiailag ők képesek utódot nemzeni, semmivel sem ad több esélyt, hogy jó szülők lesznek. És egyébként biztos vagyok benne, hogy nem minden meleg álma, hogy családot alapítson. akinek igen, ott viszont sokkal megalapozottabb az érzelmi háttér. 

  A másság gyűlölete valahogy végigkísérte az emberi történelmet. Az egyik kedvenc mesém az Így neveld a sárkányodat. Rögtön két csodálatos tanulsága is van: az egyik, hogy a sárkányok nem az emberek ellenségei, csak nem értik egymást. A másik Hablaty, ez a legkevésbé sem viking termetű és természetű fiú, aki mégis kiemelkedik és rengeteget tanít a többieknek bátorságról és szeretetről. És arról, hogy lehet békében élni egymás mellett.

  Én azt kívánom, a fiam egy olyan világot lásson, amiben megférnek egymás mellett keresztények és mohamedánok, heteroszexuálisok, és melegek, szőkék és barnák, ahol az emberek tisztelik egymást akkor is, ha mások. 


  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ivett karácsonyfát állít

Traumán túl-új élet

Fiam születésnapjára